Balears rep prop d’11 milions d’euros per millorar la digitalització dels serveis i instal•lacions a la Comunitat Autònoma

06/10/2021

Balears rep prop d’11 milions d’euros per millorar la digitalització dels serveis i instal•lacions a la Comunitat Autònoma

Més de 350.000 euros es destinaran a finançar el bon de connectivitat per als col•lectius vulnerables de les Illes; altres 3 milions i mig serviran per impulsar les competències digitals dels ciutadans, en especial de les dones i nines


La Conferència Sectorial per a la Transformació digital ha aprovat aquest dimecres el repartiment dels 500 milions d’euros destinats a digitalització i connectivitat per al període 2021-2023, dels quals les Illes Balears rebran 10,8 milions d’euros. Aquesta partida, aprovada ahir pel Consell de Ministres, servirà per finançar projectes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Dels gairebé onze milions d’euros assignats a les illes, es destinaran 3,4 milions d’euros al foment de les competències digitals dels ciutadans, especialment les dones i les nines. A més, la Comunitat Autònoma disposarà de prop de 352.000 euros per facilitar la connectivitat a la població més vulnerable, amb un bon anual per un valor màxim de 240 euros que els permetrà contractar o millorar la connexió.

Altres 3,6 milions d’euros d’aquest pressupost seran per impulsar la instal·lació de banda ampla a centres de serveis públics de referència, com hospitals, centres de salut, escoles i instituts d’ensenyament i formació, entre d’altres. Per últim, es contemplen dues partides més, de 1,6 milions d’euros cadascuna, per reforçar la connectivitat a polígons, centres logístics i àrees de concentració de l’activitat econòmica i millorar la infraestructura de telecomunicacions als edificis construïts abans de l’any 2000.

La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha presidit la trobada de la Conferència Sectorial, que ha contat amb la participació dels consellers autonòmics, representants de la FEMP i els secretaris d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, Roberto Sánchez, i de Digitalitzación i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas.

Els projectes aprovats s’inscriuen en el Programa UNICO, que té com a objectiu la universalització de l’accés a la banda ampla ultra ràpida (100 Mbps o superior) en tot el territori, així com l’acceleració del desplegament de 5G, fins i tot a les àrees rurals d’abast remot.