El secretari d’Estat de la Seguretat Social clausura a Tarragona unes jornades de treball dels directors provincials de l’Institut Social de la Marina

El secretari d’Estat de la Seguretat Social clausura a Tarragona unes jornades de treball dels directors provincials de l’Institut Social de la Marina

27/03/2017

El secretari d’estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos, va clausurar el 23 de març de 2017 unes jornades de treball que van tenir lloc a la ciutat de Tarragona en les que van participat els directors provincials de l’Institut Social de la Marina.  Durant el acte el va acompanyar el subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, amb qui es va reunir abans a la seu de la subdelegació on també va signar al llibre d’honor d’aquesta institució.

Del 21 al 23 de març de 2017 es van reunir celebrar a Tarragona unes jornades de treball per als directors provincials de l'Institut Social de la Marina de tota Espanya, entre ells el de la nostra província i amfitrió de les jornades, Angel Calejero. Foren inaugurades pel director de l’esmentat organisme a nivell nacional,  Luis José Casqueiro qui va posar en relleu, en la seva intervenció, la necessitat de completar l'actual plantilla per gestionar amb eficiència les competències de l'entitat.  Així mateix va ressaltar la propera publicació de les noves Cartes de Servei 2017-2020.

Durant les jornades, el director de l'Oficina d'Unitats Provincials i Relacions de la Gerència d'Informàtica de la Seguretat Social, Santos Máñez,  va plantejar el repte que suposa el desenvolupament de les lleis 39/2015 i 40/2015 per implantar l’Administració Electrònica. La subdirectora general de Seguretat Social de l'ISM, Elena Martínez, va exposar el notable increment en l'afiliació i en la recaptació que s'ha originat com a conseqüència de l'entrada en vigor de la Llei 47/2015, de 21 d'octubre, reguladora de la protecció social de les persones treballadores del sector marítim pesquer. D'altra banda va presentar noves eines informàtiques per gestionar la incapacitat laboral, la maternitat, la paternitat i les prestacions per desocupació.

Per la seva part, la Directora de la Divisió d'Administració i Anàlisi Pressupostària. Maria José Relinque  va explicar el projecte de reforma de la Llei de Contractes del Sector Públic, i el  subdirector general d'Acció Social Marítima, José María Pérez,  va intervenir per comentar l'entrada en vigor el 16 de novembre de 2017 el Conveni de Pesca 188 de l'OIT. Així mateix va presentar la Plataforma per al servei de gestió de publicacions a la venda de  l'organisme. Finalment va anunciar que s'està treballant en dues noves normes: un Reial Decret en matèria de vigilància de la salut, i una reformada Ordre Ministerial de Formació de l'ISM.