Balears participa a 4 projectes d’innovació en FP subvencionats amb prop de 700.000 euros

31/12/2021

Balears participa a 4 projectes d’innovació en FP subvencionats amb prop de 700.000 euros

Amb aquesta iniciativa es promou la responsabilitat compartida entre centres formatius i empreses, d’acord amb els objectius de modernització d’aquest sector i de la llei d’FP


El Ministeri d’Educació i Formació Professional (MEFP) ha destinat prop de 24 milions d’euros al desenvolupament de 141 projectes d’innovació i investigació aplicades i a la transferència de coneixement en matèria d’FP, dels quals Illes Balears participa a quatre. Es tracta d’una actuació inclosa en el Pla de Modernització de la Formació Professional, per impulsar la coresponsabilitat entre administracions, centres i empreses, d’acord amb un dels eixos fonamentals de la nova llei d’FP, que ha estat aprovada recentment pel Congrés dels Diputats.

El pressupost global dels quatre projectes que compten amb la participació de centres de formació de les Illes puja a 694.221 euros; les ajudes procedeixen del component 20 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Un dels projectes està liderat per l’IES Juníper Serra, en col·laboració amb un altre centre de Castella i Lleó i de dues empreses de les illes. Els altres tres corresponen a una iniciativa de la Comunitat Valenciana, en la qual participa l’IES Algarb d’Eivissa; una altra d’Andalusia, participada per l’IES Politècnic de Palma, i una tercera, encapçalada per Castella i Lleó, on s’integren l’IES Politècnic de Palma junt amb altres instituts de Catalunya i Galícia.

Amb aquesta actuació, el MEFP pretén impulsar la innovació i la transferència de coneixement entre professors, alumnes i treballadors de les empreses participants per a la millora de la qualitat de la Formació Professional a Espanya. Les iniciatives estan relacionades amb la indústria 4.0, Internet de les Coses, la robòtica col·laborativa i la fabricació intel·ligent. També concorren projectes formatius en matèria de digitalització i impressió 3D, maneig de drons o intel·ligència artificial, entre d’altres.

Les propostes han d’implicar almanco a dos centres d’FP ubicats a diferents comunitats autònomes i d’una a tres empreses, fundacions, associacions o entitats, públiques o privades, amb la qual cosa el nombre màxim de participants és de 5. Cada projecte rep un màcim de 220.000 euros de subvenció.