Balears rep 1,1 milions d’euros per a mesures d’accessibilitat a l’habitatge de persones majors o amb una discapacitat

30/12/2021

Balears rep 1,1 milions d’euros per a mesures d’accessibilitat a l’habitatge de persones majors o amb una discapacitat

El Govern destina a les comunitats autònomes una inversió global de 50 milions d’euros per ajudes a particulars i comunitats de propietaris


El Govern destinarà una partida de 1,1 milions d’euros a facilitar l’accessibilitat universal a l’habitatge de la gent gran i de persones amb una discapacitat o en situació de dependència. Aquests doblers s’inclouen en una inversió de 50 milions d’euros aprovada aquest desembre, a dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) per al conjunt de les comunitats i per a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

Les administracions autonòmiques, en coordinació amb la Secretaria d’Estat de Drets Socials, s’encarregaran de gestionar les ajudes a particulars i comunitats de propietàries i propietaris, i les actuacions d’accessibilitat a l’interior d’habitatges, entre d’altres iniciatives. Aquesta actuació s’inclou en el Pla de Xoc per a l’Economia de les Cures i el Reforç de les Polítiques d’Inclusió, del Pla Espanya País Accessible.

A Espanya, unes 100.000 persones grans, amb discapacitat o en situació de dependència tenen dificultats de mobilitat que els impedeixen desenvolupar activitats bàsiques i necessàries com, per exemple, anar a un centre de dia o al metge o sortir a passejar. Aquest problema s’ha agreujat a partir de la pandèmia de la Covid19. En molts casos, aquestes persones viuen a comunitats de propietaris que no compten amb les mesures d’accessibilitat adequades a la seva situació. A més, l’interior de molts d’habitatges no disposa del mobiliari i les instal·lacions adaptades, la qual cosa exposa els seus inquilins a la precarietat i fins i tot els obliga, en alguns casos, a haver de deixar ca seva i ingressar a alguna institució.