Balears rebrà 1,6 milions d’euros del Pla de Recuperació per a l’adquisició d’equipament científic i tècnic d’última generació

17/11/2021

Balears rebrà 1,6 milions d’euros del Pla de Recuperació per a l’adquisició d’equipament científic i tècnic d’última generació

L’Agència Estatal d’Investigació (AEI) proposa dues subvencions que es destinaran a l’Imedea i al SOCIB


El Ministeri de Ciència i Innovació invertirà 1,6 milions d’euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència 2021-2023 per a l’adquisició d’equipament científic i tècnic d’última generació per a centres públics d’investigació a les Illes Balears. Aquesta partida econòmica s’inclou en els 180 milions d’euros que l’Agència Estatal d’Investigació (AEI) destina al finançament d’un total de 217 actuacions en organismes, universitats i d’altres centres públics d’I+D+I arreu d’Espanya.

Aquest és un pressupost rècord, que permetrà proveir d’equips d’última generació i augmentar l’oferta de serveis especialitzats del Sistema Espanyol de Ciència, Tecnologia i Innovació, per contribuir al desenvolupament regional. En el cas de les illes, les ajudes proposades per l’AEI es destinaran a la implantació d’un sistema analític per a metabolòmica marina (SAMM) a l’Imedea, i per a la compra, per part del SOCIB, de 9 planadors submarins (“gliders”) per monitoritzar l’oceà i estudiar el canvi climàtic. El cost total d’ambdues propostes suma al voltant de 2,5 milions d’euros.

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, destaca que amb aquesta nova edició de les subvencions –la darrera va ser el 2019- “se reforcen les capacitats del nostre sistema d’I+D+I per millorar la seva eficiència”.