El Govern central ha invertit prop de 1,5 milions d’euros el 2021 per tal de cobrir el bo social tèrmic a Balears

05/01/2022

El Govern central ha invertit prop de 1,5 milions d’euros el 2021 per tal de cobrir el bo social tèrmic a Balears

Per octubre es va ampliar la quantia mitjana d’aquesta ajuda fins els 90 euros per cada consumidor vulnerable


El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) ha destinat a les Illes Balears prop de 1,5 milions d’euros dels 202,5 milions pressupostats l’any passat pel Govern central per cobrir el bo social tèrmic a cadascun dels territoris del país. La partida assignada a l’arxipèlag va ser executada el mes de desembre passat i els doblers es distribueixen als seus beneficiaris a través de les comunitats autònomes.

Per tal de fer front a la pujada de preus de l’energia, a l’octubre es va aprovar el Reial Decret-Llei 23/2021, que va incrementar fins als 35 euros la quantitat mínima que pot percebre cada destinatari dels bons; això equival al preu aproximat de dues bombones de butà. Aleshores també es va duplicar el pressupost assignat inicialment, que era de 100 milions d’euros per a 2021 i finalment ha superat els 202 milions d’euros.

Aquesta ajuda serveix als col·lectius de població més vulnerable per fer front a les despeses de la calefacció, la cuina i l’aigua calenta sanitària de les seves llars. Els fons procedeixen dels Pressuposts Generals de l’Estat i es transfereixen a les comunitats autònomes perquè els distribueixin entre els beneficiaris. L’import mitjà per cadascun dels bons és de 90 euros per destinatari, tot i que les comunitats autònomes poden reforçar les quanties transferides pel MITECO.