La delegada del Govern es reuneix amb els directors insulars i secretaris generals de l'Administració General de l'Estat a Menorca i Eivissa i Formentera

Salom, al costat dels directors insulars i els tècnics de l'AGE

26/04/2018

Salom ha traslladat als representants de l'Estat a les illes menors el Pla de Modernització i Millora de l'Administració Perifèrica de l'Estat, la inversió inicial del qual ascendeix a 31,5 milions


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, s'ha reunit aquest matí a Delegació amb els directors insulars de l'Estat a Menorca i Eivissa i Formentera, Javier López-Cerón i Neus Mateu, respectivament, i amb els secretaris generals de l'Administració General de l'Estat a les illes menors. A la trobada també ha assistit el secretari general de la delegació del Govern, Evelio Antich, i el gabinet tècnic de la delegada.

Salom ha convocat als representants de l'Estat a Menorca i Eivissa i Formentera per traslladar-los, entre altres coses, el Pla de Modernització i Millora de l'Administració Perifèrica de l'Estat, que compta amb una  inversió inicial en cinc anys de 31,5 milions d'euros, dels quals 26 milions els assumeix el Ministeri de la Presidència i per a les Administracions Territorials i la resta, el Ministeri de Foment, per a obres de rehabilitació d'espais singulars i seus de les delegacions del Govern.

Aquest pla va ser presentat per la vicepresidenta i ministra de la Presidència, Soraya Sáenz de Santamaría, a tots els delegats en la reunió del passat 10 d'abril que va tenir lloc a Santander per fer balanç de les inversions destinades a oferir millors serveis públics als ciutadans.

El Pla de Modernització suposa també una millora de les plantilles. En els tres primers mesos de 2018 s'han cobert ja 535 llocs de treball (13 en Illes Balears), que reforçaran l'atenció al públic i la resolució de tràmits en matèries com a sanitat exterior, agricultura, pesca, estrangeria,  seguretat ciutadana, autoritzacions i informació al ciutadà.

Així mateix, la delegada i els directors i secretaris tècnics han fet balanç de la situació actual i de les necessitats que presenten ambdues adreces insulars. En aquest sentit, Salom ha exposat que els Pressupostos Generals de l'Estat de 2018 que s'estan tramitant al Congrés dels Diputats portaran millores per als representants de l'AGE en tot l'Arxipèlag balear.