La Unitat Militar d'Emergències (UME) ha intervingut en 13 emergències greus en la darrera dècada a Balears

23/04/2018

La delegada del Govern no entén el rebuig de Més per Menorca a la presència estable d'uns efectius “que en qualsevol part d'Espanya són benvinguts i redueixen els danys si escurcen el temps de resposta davant situacions límit”


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, considera que la presència estable de la Unitat Militar d'Emergències (UME) a les Illes és imprescindible per “escurçar el temps de resposta en cas de ser necessària la seva intervenció. La seva ràpida actuació redueix els danys en situacions límit i pot salvar vides”.

La delegada respon així al rebuig públic de Més per Menorca al fet que la UME tingui una base fixa a les Illes. Actualment, la UME desplaça material i personal permanent de juny a setembre a Mallorca (Aquarterament Jaime II), Menorca (Aquarterament San Isidro) i Eivissa, en les Pitiüses des de 2016 gràcies a un acord promogut per la Delegació del Govern pel qual el Consell d'Eivissa ha permès que la UME s'estableixi durant els mesos de  temporada alta en instal·lacions de Sa Coma.

En la darrera dècada el Batalló d'Intervenció en Emergències III de la UME, unitat que actua en Illes Balears davant emergències greus, ha intervingut fins a en 13 ocasions a les Illes, com a incendis tan devastadors com els soferts a Andratx en 2013, a Sant Josep de sa Talaia (Eivissa) en 2014 o els de l'estiu passat a Formentera. A més, ha ofert els seus serveis davant inundacions i altres eventualitats per ajudar i complementar els serveis d'emergències de la CAIB amb l'objectiu de reduir els temps de resposta en cas de necessitat.

Salom no entén que “mentre en tota Espanya, CCAA,  ajuntaments i, sobretot, els ciutadans reben amb les mans obertes i reclamen l'ajuda de l'experimentada UME en cas d'emergències, aquí hi ha alguns que veuen fantasmes i rebutgen tot el que provingui de l'Estat”.