La Guàrdia Civil desarticula una organització dedicada a la venda de droga a la localitat d'Andratx

20/04/2018

En la 'Operació NEMEA’ s'han realitzat 10 registres a Andratx i 1 a Campanet, i s'han detingut 11 persones / Confiscats 1,2 quilos de cocaïna, 2,5 quilos d'haixix, 1,2 quilos de cogollos de marihuana secs, diverses caixes d'*anabolizants i 8.000€ en metàl·lic


La Guàrdia Civil ha procedit a la desarticulació d'una banda organitzada dedicada a l'entrada, adulteració i distribució de droga a la zona d'Andratx (Mallorca), ha detingut a 11 dels seus integrants com a presumptes autors de delictes contra salut pública i ha desmantellat 7 punts de venda de droga en la citada localitat.

El mes de desembre del passat any 2017, agents de la Guàrdia Civil de Palmanova iniciaven la 'Operació NEMEA'  en tenir coneixement de l'existència de diversos punts de venda de droga en la localitat d'Andratx. Durant el transcurs de l'operació van comprovar com l'organització introduïa la droga a través d'un camió dedicat al transport de mercaderies des de Barcelona a Palma, aprofitant aquesta conjuntura per ocultar la droga a l'interior dels diferents objectes que transportaven en el mateix per encàrrec.

Dimecres passat es procedia a la detenció a Barcelona de la persona encarregada de l'enviament de la droga quan preparava l'enviament d'un paquet amb 1’2 quilos de cocaïna. L'endemà, es passava a la pràctica d'11 registres simultanis, 10 d'ells a Andratx i un altre en la localitat de Campanet, procedint a la detenció de 9 persones més.

Com a resultat de l'operació s'ha confiscat  2’5 quilos d'haixix, 1,2 quilos de cogollos secs de marihuana estant la major part de la droga  disposada en dosi per a la seva venda, a més de  1’2 quilos de cocaïna, així mateix s'han intervingut diverses caixes d'anabolizants i medicaments varis. Igualment s'han decomissat més de 8.000 €, així com diferents utensilis per a la manipulació i venda de la droga i per al muntatge d'un laboratori Indoor de marihuana.

Amb aquesta operació es dóna per desarticulada una organització perfectament  estructurada i molt activa, dedicada a la venda de droga en la localitat d'Andratx. No es descarten noves detencions.