Salom: “Crear una policia autonòmica és un disbarat i podria perjudicar l'efectivitat policial davant reptes comuns en tota Europa”

13/04/2018

La delegada del Govern aposta per l'increment d'efectius i mitjans tècnics i materials que arribaran també a Balears gràcies als acords aconseguits en els PGE de 2017 i 2018


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, considera que la proposta de creació d'un cos de policia autonòmic que ahir es va aprovar en el Ple del Consell de Mallorca “és una proposta equivocada, totalment allunyada a les necessitats reals de seguretat de les nostres Illes i del conjunt d'Espanya, i que podria fins i tot anar en contra de l'efectivitat policial”.

Salom mostra “tot el suport a uns grans professionals com són els policies nacionals i guàrdies civils, gent extraordinària que dedica demà, tarda i nit a intentar garantir la seguretat”. La delegada creu  que “no ens fa falta per res crear en Balears una policia autonòmica,  en aquests moments això és un disbarat. El món no va per aquí, estem creant una Europa unida, on coordinem les nostres Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat amb altres policies europees, compartint informació i estratègies per fer front a amenaces comunes com el fanatisme islamista, el narcotràfic, la tracta d'éssers humans, etc. També en coordinació amb les policies locals a la recerca d'un benefici comú”.

Per a la delegada “una policia autonòmica crearia una disfunció. El nacionalisme no portarà res bé para Balears en matèria de seguretat”.

Salom aposta per “seguir el camí marcat. Els Pressupostos Generals de l'Estat de 2017 van crear 5.200 places noves de Policia Nacional i Guàrdia Civil, i els de 2018 preveuen altres 5.100 places noves, a més de l'equiparació salarial amb altres cossos”. Tot això “es traduirà en l'arribada de més policies nacionals i guàrdies civils a les plantilles fixes de les Illes, que tindran millors sous, millores de material i nous mitjans tècnics. El camí va per aquí, no per crear una policia autonòmica”.