La Guàrdia Civil aconsegueix reduir la delinqüència de carrer a Sa Pobla durant el primer trimestre de 2018

Salom, al costat de Ferragut, durant la junta

11/04/2018

La delegada del Govern Maria Salom ha presidit avui la Junta Local de Seguretat del municipi al costat del batle Biel Ferragut / Després de l'augment de robatoris el passat mes de gener la Benemérita ha detingut a 4 persones


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha presidit aquest migdia la Junta Local de Seguretat de Sa Pobla al costat del batle pobler, Biel Ferragut, en una reunió celebrada en l'Ajuntament en la qual també han participat el coronel de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló; la consellera d’Hisenda i Administracions publiquis, Catalina Cladera; el cap de la Policia Local, Antoni Borràs; i regidors municipals.

Tant la delegada com el batle han lloat la “coordinació i el treball conjunt” entre la Guàrdia Civil i la Policia Local, que va permetre reduir considerablement els robatoris en habitatges durant 2017 fins a un 60% respecte a l'any anterior, si ben el conjunt d'infraccions penals van pujar un 5% (sobretot furts al carrer) com en la resta de la Illa de Mallorca.

En relació a l'increment de robatoris i furts de carrer que van arribar a provocar certa alarma social el passat mes de gener, la Guàrdia Civil ha detingut a 4 persones, dues d'elles multirreincidentes, aconseguint així reduir notablement el nombre d'aquestes infraccions durant el primer trimestre de  2018. En aquest sentit Ferragut ha donat les gràcies a la Guàrdia Civil pel treball dut a terme i per la presència constant en el municipi pobler, al mateix temps que agraeix a la delegada del Govern la “bona col·laboració i suport” a l'Ajuntament.

Salom ha recalcat que la “col·laboració policial és el camí a seguir” i s'ha mostrat “satisfeta” per la “positiva evolució” de les xifres d'infraccions penals dels últims dos mesos.


Conveni Viogen

Així mateix, la Junta de Seguretat ha acordat signar un conveni de col·laboració en matèria de violència de gènere, que permetrà compartir informació i atendre a les possibles víctimes amb major efectivitat. Durant  2017 es van denunciar a Sa Pobla 66 casos de violència de gènere.

Finalment, la Guàrdia Civil i l'Ajuntament de Sa Pobla han acordat treballar conjuntament en una campanya informativa per millorar la seguretat de tots els poblers.