La delegada del Govern rep a la Junta de Personal de l'Ajuntament de Palma

Salom, amb els representants sindicals

22/03/2018

La delegada del Govern en Illes Balears,  Maria Salom, ha rebut aquest matí a la Junta de Personal de l'Ajuntament de Palma en resposta a la sol·licitud que els seus representants van realitzar el passat 13 de març durant la manifestació celebrada davant de la Delegació contra el recurs de l'Estat a la carrera professional. “Aquesta Delegació sempre ha estat i estarà oberta al diàleg, especialment per atendre i escoltar als seus ciutadans. Transparència i diàleg sempre”, ha remarcat Salom davant els portaveus sindicals de Cort.

Després d'escoltar les motivacions sindicals, la delegada ha recordat que el Govern d'Espanya ha estat subjecte a “mesures de contenció imposades per la UE durant la crisi que hem soferts tots els espanyols”. Ara que la situació econòmica està millorant, l'Executiu que presideix Mariano Rajoy “pot i està donant passos per millorar la situació de tots els espanyols”, com és el cas de l'equiparació salarial de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat o l'increment salarial del 8’7%  pactat a nivell nacional que permetrà als funcionaris recuperar part del poder adquisitiu perdut durant els anys de recessió.

La carrera professional va ser recorreguda per la Delegació a diversos ajuntaments de Balears perquè infringeix la Llei de Bases del Règim Local 7/1985, de 2 d'abril i manca de desenvolupament legislatiu, segons l'Advocacia de l'Estat. Els serveis tècnics de la Delegació s'han reunit en diverses ocasions amb els ajuntaments afectats, alguns dels quins han decidit no aplicar el complement fins que la Justícia resolgui el contenciós. “Uns altres han adoptat decisions unilaterals que sempre són més conflictives, però la nostra única intenció és que es compleixi la Llei”, ha asseverat Salom.

Finalment, els sindicats han sol·licitat a la Delegació que es busqui la forma de desenvolupar el complement professional per desencallar aquesta situació mitjançant les modificacions legislatives necessàries.


Carta als batles, fa un any

Fa un any, la delegada es va dirigir per carta als batles afectats, als quals els va deixar clar que "com a tota Administració Pública ens agradaria poder millorar les condicions laborals dels funcionaris públics. No obstant això, tenint en compte la legislació vigent i a l'espera que aquesta sigui modificada, és important no generar falses expectatives entre els empleats públics davant la possibilitat que finalment els jutges rebutgin aquest complement”.