Les infraccions penals varen baixar un -3,1% a Santa Eulària des Riu durant 2017

Salom i Marí, presidint la junta

21/03/2018

La delegada Maria Salom ha copresidit amb el batle Vicent Marí la Junta Local de Seguretat / L'Ajuntament s'adhereix al conveni Viogen que millorarà la coordinació en la lluita contra la violència de gènere


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha copresidit aquest migdia la Junta Local de Seguretat de Santa Eulària des Riu al costat del batle Vicent Marí, en una reunió celebrada en l'Ajuntament que ha comptat amb la participació de la directora insular de l'Estat a Eivissa i Formentera, Neus Mateu; el coronel cap de la Guàrdia Civil en Illes Balears, Jaume Barceló; el comandant de la Benemérita en les Pitiüses, Enrique Gómez; el comissari de la Policia Nacional a Vila, Manuel Hernández, i els comandaments de la Policia Local de Santa Eulària.

Durant la reunió s'ha fet balanç de la temporada 2017, qualificada com a “positiva” tant per la delegada com per l'alcalde, segons les dades presentades per Guàrdia Civil i Policia Local.

Durant l'any passat les infraccions penals van descendir un -3,1%, registrant-se 2.505 enfront de les 2.584 de l'any anterior. Es van reduir pràcticament tots els indicadors, especialment els robatoris amb violència o intimidació un -28,6% (20 en 2017 enfront de 28 en 2016), els robatoris amb força en domicilis, establiments i altres instal·lacions un -4,6% (228 per 239) i els delictes contra la llibertat i indemnidad sexual, que van caure un -53,8% (6 pels 13 d'un any abans). També van baixar la substracció de vehicles un -12%, mentre va pujar el tràfic de drogues un 53,3% (23 delictes per 15 en 2016).

D'altra banda, durant la Junta de Seguretat s'ha acordat l'engegada del conveni Viogen pel qual Guàrdia Civil i Policia Local de Santa Eulària compartiran informació sobre violència de gènere, la qual cosa permetrà “millorar la coordinació policial i l'efectivitat en la lluita contra aquesta xacra social”, ha assenyalat Salom.


Reunions amb el sector hoteler

De cara a la temporada 2018, la delegada del Govern ha mantingut avui sengles reunions amb el sector hoteler pitiuso, a primera hora a la capital Vila i després de la junta de seguretat a Santa Eulària, amb la intenció de tornar a explicar la col·laboració privada per a l'allotjament de les agents de cossos policials europeus que en els últims anys reforcen l'operatiu de seguretat estival tant a Eivissa com a Formentera.