Delegació del Govern i Conselleria de Turisme col·laboraran en el registre d'usuaris del lloguer vacacional

Salom presideix la reunió amb la consellera Busquets

15/03/2018

La modificació de la Llei autonòmica i la Llei estatal de Seguretat Ciutadana requereixen un control dels turistes que s'allotgen a les Illes


La Delegació del Govern en Illes Balears i la Conselleria de Turisme del Govern balear col·laboraran en el registre d'usuaris del denominat lloguer vacacional, complint amb la norma establerta tant en la modificació de la Llei del lloguer turístic de Balears, aprovada el passat estiu, com la Llei estatal 4/2015 de Seguretat Ciutadana.

Així ho han acordat la delegada Maria Salom i la vicepresidenta i consellera de Turisme Bel Busquets, en la seva primera reunió celebrada en la Delegació del Govern, a la qual també han assistit els comandaments de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil i el secretari general de la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme, Pep Mallol.

La Conselleria facilitarà el llistat de propietaris d'habitatges regulats per al lloguer vacacional perquè les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FFCCSE) es puguin posar en contacte amb aquests i els puguin registrar de la mateixa forma que ho fa el sector hoteler. Les plataformes online són:

Mitjançant els registres dels titulars dels habitatges destinats al lloguer vacacional, aquests rebran les seves pròpies claus per informar periòdicament a Policia Nacional o Guàrdia Civil dels turistes que s'allotgin en les seves propietats.

Tant la delegada del Govern com la consellera de Turisme han destacat la “imprescindible col·laboració entre administracions perquè Balears segueixi sent una destinació segura. La seguretat ens interessa a tots”, ha recordat Salom. Fins al moment, els propietaris que ja han contactat amb les FFCCSE “estan col·laborant de forma positiva”, ha afegit la delegada, recordant que aquests tenen l'obligació d'oferir les seves dades per motius de seguretat”.

Salom ha volgut “agrair a la consellera la seva total col·laboració. Policia Nacional, Guàrdia Civil, Govern balear i Delegació del Govern tenim l'obligació de tenir un control sobre les persones que ens visiten per seguir tenint unes illes segures”.