Delegació del Govern i Ajuntament de Calvià reforcen la col·laboració amb el Consolat britànic de cara a la temporada turística 2018

Salom, en la reunió juntament amb Barceló, Rodríguez i Milen

12/03/2018

Maria Salom s'ha reunit avui a Delegació amb el batle Rodríguez i el cònsol del Regne Unit a Balears, Lloyd Milen


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha mantingut aquest matí una reunió amb el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, i el cònsol del Regne Unit per a Catalunya, Balears i Aragó, Lloyd Milen, que el seu objectiu és reforçar la col·laboració entre institucions de cara a millorar la seguretat de les principals destinacions turístiques de major afluència de visitants britànics del municipi calvianer.

La trobada també ha comptat amb la presència del coronel cap de la Guàrdia Civil a les Illes, Jaume Barceló; el tinent de batlia de Seguretat de l'Ajuntament de Calvià, Andreu Serra; el cap de la Policia Local calvianera, Justino Trenas, i la vicecónsul britànica Lucy Gorman, entre uns altres.

Entre els assumptes tractats destaca la situació de les turistes britàniques que exerceixen temporalment de relacions públiques en zones d'oci nocturn de Calvià sense contracte. Tant la Guàrdia Civil com la Policia Local han traslladat als representants consulars la necessitat que es denunciïn els possibles casos d'irregularitats laborals per part d'empresaris nocturns i que s'insisteixi als països d'origen (aquest cas Regne Unit) que a Espanya es persegueixen tota classe de delictes. En aquest cas, els relacions públiques lligats a l'oci nocturn estan regulats a Calvià a través de l'Ordenança de Publicitat Dinàmica de maig de 2015.

La delegada del Govern ha qualificat de “positiva” aquesta primera presa de contacte de preparació de la imminent temporada turística 2018, en la qual tant Guàrdia Civil com a Policia Local mantindran la “excel·lent coordinació” i els operatius conjunts que tan bon resultat han donat en els últims anys en punts conflictius com a Punta Balena.