El 4º conveni entre Delegació del Govern i la UIB de pràctiques de traducció en comissaries i casernes doblega el nombre d'alumnes i amplia les zones turístiques

Salom, Huguet, els comandaments i tutors policials i els alumnes

06/03/2018

Maria Salom, acompanyada pel rector Huguet, ha presentat la nova convocatòria d'un conveni pioner en tota Espanya / Vint alumnes del Grau d'Estudis Anglesos facilitaran l'atenció de turistes víctimes de delictes en plena temporada alta


Per quart any consecutiu la Delegació del Govern en Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han presentat la convocatòria d'un conveni -pioner a Espanya- de cooperació educativa entre la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior i la UIB per a la realització de pràctiques formatives en dependències de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

La delegada del Govern, Maria Salom, ha destacat la “consolidació d'una experiència que arriba a la seva quarta convocatòria gràcies a l'interès despertat entre els propis universitaris, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i, fins i tot, gràcies al valor que li concedeixen ajuntaments i empresaris de les zones turístiques que es cobreixen”.


Més alumnes i més destinacions

Respecte a les edicions precedents, aquest any s'ha doblegat el nombre d'alumnes adscrits al conveni, passant dels deu de l'any passat a vint en 2018. A més, s'amplien les destinacions on els alumnes duran a terme les pràctiques: 7 en la Prefectura Superior de Palma, 3 en la Comissaria de la Platja de Palma (per part de CNP); i 5 en Palmanova, 2 a Alcúdia, i 1 en Platja de Muro, Sóller i Ca Picafort (per part de la GC).

“En aquests moments el més important d'aquestes pràctiques és la seva fermesa i consolidació com a oferta formativa de la UIB i la resposta que segueix tenint entre l'alumnat que, aquest 2018, amplia els seus llocs de destinació  abastant així més territori de la Illa”, destaca Salom.

Cadascun dels alumnes ha d'aportar 90 hores presencials a l'assignatura de Pràctiques Externes d'Estudis Anglesos, “90 hores que els tindrem ajudant al servei que les FFCCSE ofereixen en les seves oficines i SATE’s”.

Salom ha agraït al rector de la UIB, Llorenç Huguet, “el seu total suport a un projecte que es va fer realitat sortejant molts obstacles gràcies a l'obstinació de l'adreça universitària i als comandaments de Policia Nacional i Guàrdia Civil, que cada any s'acuren a afermar un projecte del que ens beneficiem tots els ciutadans de les Illes i els milions de turistes. I, per descomptat, els nostres joves de cara a la seva formació i futur accés al mercat laboral”.

Entre les funcions de l'alumnat, destaquen l'atenció al ciutadà estranger en llengua anglesa, la transcripció i redacció de textos en llengua anglesa de les denúncies realitzades pel ciutadà estranger, la informació dels terminis de tramitació de les denúncies als ciutadans estrangers en llengua anglesa i el maneig de les aplicacions informàtiques destinades a la gestió de la tramitació de denúncies.


En temporada alta

Finalment, la delegada ha destacat que, incidint en l'establert des de la convocatòria de 2016, tots realitzaran les pràctiques en el segon semestre del curs, coincidint amb la temporada alta. És més, aquells que ho desitgin podran realitzar les pràctiques els mesos de juliol i agost “quan l'activitat turística alanza el seu grau màxim”, assenyala la delegada.

El conveni, que sorgeix a iniciativa d'aquesta Delegació i que va ser signat al maig de 2013 pel Ministeri de l'Interior i la UIB, compleix un doble objectiu: d'una banda, millorar l'atenció als turistes que són víctima de delictes i, per un altre,  millorar la formació dels estudiants de la UIB permetent-los posar en pràctica els coneixements adquirits en el Grau d'Estudis Anglesos i preparar-los per a la seva futura  inserció al mercat laboral.

A la presentació d'aquesta segona convocatòria del conveni han acudit, a més del rector, Llorenç Huguet, el cap superior de la Policia Nacional, Antonio Jarabo; el coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló; les responsables del projecte de la UIB, els tutors policials i universitaris, així com la totalitat dels alumnes que realitzaran les pràctiques aquest estiu.