Un guàrdia civil salva la vida d'un nen de 10 anys en la localitat d'Inca

Salom, al costat de la família i el menor auxiliat

08/02/2018

L'hi van trobar en situació de 'xoc' anafilàctic i no podia respirar / La trobada s'ha dut a terme a petició de la mare del menor, amb la intenció d'agrair que salvessin la vida de Joan Miquel / “Actes com aquest engrandeixen encara més a un cos ja de per si mateix molt volgut i admirat per tots els espanyols”, ha assenyalat la delegada Maria Salom


Les dependències de la Guàrdia Civil d'Inca han reunit aquest matí al menor de 10 anys Joan Miquel, acompanyat de la seva família, rebut per la delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, el batle d'Inca, Virgili Moreno, el coronel de la Banemérita, Jaime Barceló, i el guàrdia civil Francisco Carballo. La trobada s'ha dut a terme a petició de la mare del menor amb la intenció d'agrair al guàrdia civil Carballo i als seus companys que salvessin la vida de Joan Miquel.

El passat 5 de setembre de 2017 l'agent Carballo formava part de dues patrulles de la Usecic que es trobaven de servei de Seguretat Ciutadana en la localitat d'Inca. En un moment donat, una dona va alertar als guàrdies civils que en la calli Murta hi havia un menor tendit en el sòl, per la qual cosa es van desplaçar ràpidament al lloc.

Una vegada allí van observar  a una persona practicant-li el RCP al menor que es trobava tendit en el sòl i inconscient, qui malgrat tot no reaccionava, començant a convulsionar ja que estava sofrint un xoc anafiláctico amb broncoespasmos, impedint la llengua la respiració. Davant això, el guàrdia Carballo va extreure de la farmaciola personal que portava un tub de guedel, amb el qual entubó al menor perquè pogués respirar, alhora que se li col·locava un equip d'oxigenoteràpia.

Al moment van continuar amb l'estabilització del menor dues ambulàncies del 061, que immediatament van iniciar el seu trasllat a un centre hospitalari recolzats per una de les patrulles.  Durant el trasllat en la UVI va sofrir un empitjorament sobtat, per la qual cosa van haver de realitzar una parada en l'autovia durant una hora per estabilitzar-ho novament, continuant la marxa fins a l'Hospital de Son Espases, on va quedar ingressat.


Salom, "orgullosa" de la Guàrdia Civil

La delegada del Govern Maria Salom, que va aprofitar la trobada per conèixer les instal·lacions de la Guàrdia Civil, va voler agrair en persona l'actuació d'aquest agent. “Estic com a delegada molt orgullosa de l'actuació de la Guàrdia Civil, actes com aquest engrandeixen encara més a un cos ja de per si mateix molt volgut i admirat per tots els espanyols”, ha assenyalat.