Els cònsols coneixen de primera mà la labor de la Policia Nacional que concerneix als seus conciutadans

27/03/2019

La delegada del Govern a Catalunya intervé en una jornada informativa que s'ha celebrat en el complex policial de la Verneda


La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha participat aquest dimecres en una jornada informativa que la Prefectura Superior de Policia de Catalunya ha organitzat per al Cos Consular acreditat a Barcelona amb l'objectiu que els cònsols puguin conèixer de primera mà la labor que realitza el cos policial en benefici dels ciutadans.

El cap superior de Policia de Catalunya, José Antonio Togores, ha estat l'encarregat d'inaugurar la trobada, que s'ha celebrat en el complex policial de Sant Martí-La Verneda i que ha comptat amb la participació de més de 60 cònsols. Durant el transcurs de la jornada, els cònsols han conegut el funcionament i les tasques tant de la Prefectura Superior de Policia com de les Brigades d'Estrangeria i Fronteres; d'Informació i de Seguretat i Protecció.

També s'ha fet difusió de la labor i el funcionament del Lloc Fronterer de l'Aeroport de Barcelona-El Prat i de les Unitats Especials (Goes, UIP, Guies Canins, Subsòl i Tedax-NRBQ). Així, els cònsols han pogut veure d'a prop la multitud de tasques que la Policia Nacional realitza en benefici dels conciutadans dels seus respectius països, especialment en l'àmbit de l'estrangeria i de la seguretat.

Els cònsols també han pogut conèixer la labor del cos en la lluita contra la delinqüència organitzada, entre elles el terrorisme yihadista, el tràfic de drogues, la tracta d'éssers humans i la ciberdelincuencia. En el desenvolupament d'aquestes tasques és molt important la col·laboració amb el cos consular, sempre amb el benefici dels ciutadans com a horitzó.

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha participat en les jornades per agrair la labor d'assistència que duu a terme la Policia Nacional a Catalunya. Durant la seva intervenció davant els més de 60 cònsols, Teresa Cunillera ha enaltit el paper de les Policia Nacional i de la resta d'institucions de l'Estat, a les quals s'ha compromès a seguir defensant i reivindicant al servei dels ciutadans i ciutadanes. “Seguirem exercint les competències amb rigor, serietat i voluntat de servei, respectant les que corresponen a altres administracions”, ha destacat, afegint que la Policia Nacional és una de les més destacades institucions d'Espanya, reconeguda internacionalment com una de les 20 democràcies més plenes del món.

Per la seva banda, el cap superior ha explicat que l'objectiu de la jornada és el de posar de manifest les principals competències que exerceix a Catalunya el Cos Nacional de Policia, amb especial recalcament en aquells aspectes de major interès per als països que representen els respectius cònsols.

La Prefectura Superior de Policia compta amb una plantilla de més de 3.000 persones, té competències en 19 ciutats i s'estructura en 4 comissaries provincials, 15 comissaries locals, 2 llocs fronterers i 6 unitats d'estrangeria i documentació.