La Delegada del Govern defensa les Juntes Locals de Seguretat com a òrgans de coordinació i informació

La Delegada del Govern defensa les Juntes Locals de Seguretat com a òrgans de coordinació i informació

08/05/2014

La Delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, ha participat avui a Lleida a l’acte inaugural del III Encuentro Nacional de Responsables de Seguridad Local, SeguCITY, organitzat per la Unión Nacional de Jefes y Directivos de Policia Local (UNIJEPOL). A l’acte inaugural, al que també hi ha assistit la Subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, hi han articipat José Luis Carque, del Consell Nacional d’UNIJEPOL, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

En el decurs de la seva intervenció, Llanos de Luna ha defensat la funció assignada a les Juntes Locals de Seguretat (Llei Orgànica 2/86) “com a instrument per a l’acció concertada de las Forces i Cossos de Seguretat en el seu conjunt, tant de les dependents de l’estat, com de les comunitats autònomes i de les corporacions locals”.

En aquest sentit, la Delegada del Govern a Catalunya ha insistit en que les Juntes Locals de Seguretat constitueixen no només òrgans de coordinació, sinó també òrgans d’informació i només des de la coordinació, l’entesa i la lleialtat institucional podrem oferir als ciutadans una seguretat pública de qualitat”.

Llanos de Luna ha explicat com a exemple de l’estreta col•laboració entre les Forces i Cossos de Seguretat i les Policies Locals de Catalunya, que l’any 2013 es van dur a terme a Catalunya més de 700 operacions de forma conjunta amb Guàrdia Civil i Policia Nacional.

La Delegada del Govern a Catalunya ha agraït també en la seva intervenció la col•laboració amb els cossos policials d’altres grups adscrits a Emergències com son Protecció Civil, Creu Roja, Bombers i Serveis Sanitaris “com a suports indispensables en molts dels serveis que les forces i cossos de seguretat duen a terme”.

SeguCITY reunirà entre avui i demà a uns 140 participants entre caps, comandaments, tècnics i responsables de Policies Locals de tot Espanya amb l’objectiu de debatre sobre diferents qüestions relacionades amb la seguretat a l’àmbit local, així com difondre les experiències i bones pràctiques desenvolupades per les Policies Locals. En el marc de SeguCITY també es celebra el II Seminario Nacional sobre Gestión Policial de la Diversidad, adreçat a professionals de diferents associacions, ONGs i voluntaris socials que formen part de la Plataforma por la Gestión Policial de la Diversidad l’objectiu de la qual és millorar la gestió de la diversitat social per part dels serveis policials i les administracions amb competències en seguretat pública.

Nota de premsa